Trailer Trash still going strong...
Het blijft bijzonder op de camping. We zitten nu in 8 Mile Plains, ik weet niet of jullie de film van Eminem nog kennen ‘8 Mile', dat gaat over de tijd dat hij nog 'trailer trash' is. En voor de kenners, ja ook over het grijpen van kansen, maar laat mij nou even mijn verhaal doen....
Ik ben inmiddels al aardig over mijn gêne heen en loop vanochtend schichtig over het terrein van mijn 8 Mile camping, in mijn pyjamaatje met toilettasje, richting de showers en hoop dat niemand mij dan spot en denkt, what in the... is she wearing? Ik kijk om me heen en zie nog zo'n meid als ik lopen en denk bij mezelf, het kan erger... dus dat luchtte aardig op. Loop ik verder en jawel hoor, rijdt er een of andere lekker dude voorbij... toch jammer... ;-) Maargoed, ik ben wel weer schoon en dat is op zichzelf ook al een hele ervaring kan ik je melden.
Maargoed, enough about me. Jullie willen natuurlijk weten hoe het bij de distillerij van Bundaberg was! Ik geloof dat ik nog steeds dronken ben, want er hing daar een lucht, niet normaal! Ze gebruiken super veel suikerriet bij de productie, dus het was een hele zoete lucht, maar dan niet zo lekker als in de snoepwinkel, meer zo'n lucht waarvan je over je nek gaat zeg maar... (is overigens niet gebeurd hoor dit keer, no worries mates). Maar alles was weer goed toen we mochten ruiken aan een vat waar voor 6 miljoen dollar aan Bundaberg rum in zat. Natuurlijk wilde Frank van alles naar Nederland laten verschepen, maar helaas. Er gaat maar 4% van de rumproductie naar het buitenland en daarvan gaat 3% naar Nieuw Zeeland. Ze kunnen dus net genoeg maken om hun eigen land te voorzien. Wie weet in de toekomst, want ze zijn bezig met uitbreiding.
Na Bundaberg zijn we weer gaan rijden en beland in Hervey Bay. Vanaf daar gaat iedere toerist naar Fraser Island. Super mooi groot zandeiland, waar je alleen met een 4wd terecht kunt. Aangezien wij al Heron Island gezien hadden, vonden we het wel even welletjes met de boottrips. En met Cook in het vooruitzicht geloof ik niet dat we spijt zullen krijgen ;-)
Vrij snel dus weer in de vrachtwagen gestapt en richting Mooloolaba gereden. Leuke kustplaats, jammer van de regen. Daar een enorme Australian Zoo store gespot. Wist niet dat ze zó commercieel waren. Vanaf daar kun je met de Whale One (boot van Steve Irwin) gave walvissen tochten doen. Ze varen daar namelijk naar een locatie waar die ‘beestjes' zijn (nu is het seizoen namelijk). Dan leggen ze de boot stil en komen die rakkers gewoon naar de boot zwemmen, apies kijken denk ik ;-) Maar door het slechte weer ging die trip dus niet door helaas. Wij hebben bedacht dat we ze dan in Nieuw Zeeland maar op gaan zoeken, hopelijk hebben ze op ons gerekend
Het bleef regenen, maar die hards als we zijn, hebben we toch The Australia Zoo opgezocht. Die kun je niet zomaar voorbij rijden als Animal Planet lover
Allereerst, super mooie dierentuin en het wordt ook top onderhouden. Niks van de ranzigheid die ik in Nederland vaak zie. De mensen die er werken ook allemaal enthousiast, de Irwin spirit straalt er vanaf, echt leuk. Daarnaast ook wel weer jammer dat het zó commercieel wordt uitgebuit. Ik snap dat wel, maar er zijn grenzen zeg maar... Klein voorbeeldje. Bindi Irwin die met haar jungle girls de Britney Spears staat uit te hangen op het podium is nou niet iets wat past voordat je naar een Croc show gaat kijken.En daar is het bruggetje ;-) wij hebben namelijk een heuze croc show gezien met Terri, Bindi & Robert Irwin en hun goede vriend Wes. Toch bijzonder om ze daar live te zien staan hoor en ze maken allemaal deel uit van de show, zelfs kleine Robert mag grapjes maken, wel ingestudeerd maar toch ;-) Ze doen echt super hun best om het werk van Steve voort te zetten en dat lukt tot nu toe aardig volgens mij. Én Frank en ik hebben allebei een Koala vastgehouden, dat is leuk joh, net een baby en zacht! Ik mocht hem alleen even voor de foto vasthouden, maar ik kan er wel de hele dag mee knuffelen, want een sketies zeg! Kleine Flo lag te tukken, dus helaas pindakaas, nu waren papa en mama aan de beurt...
Brisbane hebben we maar overgeslagen. Tis sinds Cairns een van de grotere steden, maar wij willen proberen nog iets van Melbourne mee te krijgen en men is tot nu toe nog niet echt super enthou over Brisbane, dus hebben we niet het idee dat we iets missen. We willen proberen de camper in Melbourne te ditchen en dan naar Sydney terug te vliegen, want vanaf daar vliegen we naar Cook. Betekent wel dat we flink moeten doortuffen anders redden we het niet. En onze camperboer moet nog toestemming geven, dus wij wachten in 8 Mile Plains in spanning op hun reactie.
Ik hoop niet dat de walvissen "op" zijn. In Nieuw Zeeland zijn er net 100 aangespoeld op het strand en ze hebben er maar 20 kunnen redden! Maar goed er zullen er vast nog genoeg zijn.
xxp
Wat een leuk verhaal weer om te lezen, en die koala is echt super lief om te zien zeg, dat je die gewoon vast kon houden leuk zeg.
en die foto van flo met die kangeroe echt cute.
Nou nog even vol houden in de camper en dan op naar het vliegtuig voor de volgende bestemming.
En ja hoor we kunnen gewoon skypen, onze naat is morgen weer thuis dus we gaan elkaar zeker snel zien.
Tot gauw Liefs JO